Neem deel aan de eerste Verdiepingstraining Test-Psychologie tegen gereduceerd tarief (25% korting).

Tijdens de Verdiepingstraining Test-Psychologie worden de belangrijkste psychologische constructen binnen de Test-Psychologie uitgediept; hierin staan persoonlijkheid, drijfveren en intelligentie centraal. Het doel van de training is om de betekenis van deze psychologische constructen voor het HR-werkveld te duiden en daarmee handvatten te bieden voor uw werkpraktijk. Na afloop van de training haalt u meer informatie uit rapporten van psychologische tests en vragenlijsten, zult u meer aanknopingspunten zien voor gesprek met de kandidaat en bent u vaardiger in de terugkoppeling en rapportage over het assessment. De Verdiepingstraining Test-Psychologie is bedoeld voor HR-professionals en assessment-psychologen met basiskennis test-interpretatie.
Voor niet-psychologen is voorafgaand aan deelname de Basis Training Test-Interpretatie vereist. Bij twijfel hierover kunt u contact met ons opnemen.

Vraagstukken die naar voren komen tijdens de training zijn onder andere:

  • Wat verstaan we eigenlijk onder persoonlijkheid, hoe manifesteert het zich in de context van werk?
  • Wat drijft de mens en welke gevolgen zien we wanneer drijfveren juist wel, of juist niet bevredigd worden in een werkcontext?
  • Wat maakt intelligentie een belangrijke voorspeller van werksucces en (waardoor) is intelligentie zo belangrijk?
  • Welke patronen zijn te herkennen in de testuitslagen en welke kwaliteiten en schaduwzijden komen daarin naar voren?
  • Hoe zijn psychologische tests en vragenlijsten effectief in te zetten en hoe ga ik om met test-ethiek en ‘test-problematiek’?
  • Wat moet het terugkoppelingsgesprek opleveren voor de kandidaat en voor mij als professional? Hoe haal ik het meest uit het terugkoppelingsgesprek met mijn kandidaat?

Facultatief Examen
Na afloop van de Verdiepingstraining Test-Psychologie kun u er voor kiezen het examen af te leggen. Het examen bestaat uit twee onderdelen:

  • Schriftelijk theorie examen: multiple choice toets
  • Mondeling praktijk examen: (individuele) presentatie en bespreking van een case uit de eigen testpraktijk.

Het examen wordt in afstemming met u gepland op een voor u passend tijdstip. Na het succesvol afronden van het examen ontvangt u van Ixly het certificaat Test-Psychologie en wordt uw certificering vermeld op onze website.

(klik voor volledig programma)

Trainer
De training wordt gegeven door Diddo van Zand, directeur van Ixly. Diddo studeerde klinische psychologie in Groningen. Hij werkte korte tijd in een eerstelijns psychotherapie praktijk, om vervolgens over te stappen naar het HRM werkveld. Bij verschillende adviesbureaus was Diddo werkzaam als (loopbaan)coach, trainer, HR-adviseur en Manager Research & Development. Vervolgens is Diddo zeven jaar partner geweest bij Orga Advies en betrokken bij assessments, coaching en Management-Development trajecten.

In 2005 richtte Diddo Ixly op. Als directeur is Diddo intensief betrokken bij testontwikkeling en altijd opzoek naar vernieuwing en innovatie. Diddo heeft naast Ixly nog een kleine praktijk voor managementcoaching. Bij Ixly staat zowel wetenschappelijke onderbouwing, als praktische toepasbaarheid hoog in het vaandel. Ook in de Verdiepingstraining Test-Psychologie vormt dit het uitgangspunt.

Tarief & Korting
Het reguliere tarief voor de driedaagse training, inclusief lunch bedraagt €1.950,- exclusief BTW. Het tarief voor het facultatief examen bedraagt €275,- exclusief BTW.

De eerste deelnemers krijgen de mogelijkheid om de training tegen gereduceerd tarief te volgen en ontvangen 25% korting.

Locatie en adres
De trainingsgroep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.
De training vindt plaats op kantoor bij Ixly.

Smart Businesspark C4
Kanaalweg 19-K
3526 KL Utrecht

  • Ik heb interesse in de verdiepingstraining Test-psychologie: (wij nemen contact met u op over de eerstvolgende data)