Baansuggesties

Baansuggesties is een interactieve applicatie voor beroepskeuze. Aan de hand van de persoonlijkheid, interesses en werkwaarden van de kandidaat brengt Baansuggesties voorkeursrollen en beroepssuggesties interactief in beeld.

Baansuggesties gebruikt de beroependatabase van het LDC en de volgende betrouwbare en gevalideerde testen uit de LoopbaanScan:

Toepassing

Let op! Baansuggesties is alleen beschikbaar in de Process-Toolkit. Neem contact op voor meer informatie.

Baansuggesties is geschikt voor advies bij beroepskeuze, loopbaanbegeleiding, reintegratie en outplacement. Omdat baansuggesties niet alleen beroepen weergeeft, maar ook ‘rollen’, moedigt Baansuggesties de kandidaat aan functies buiten de grenzen van het huidige werkveld te ontdekken, of vanuit een ander perspectief naar dit veld te kijken.

Beschikbaarheid en integratie met loopbaanportalen
Baansuggesties is beschikbaar via de Process-Toolkit. U kunt de applicatie ook in uw eigen portaal gebruiken via een API koppeling. Neem contact met ons op voor de technische specificaties.

baansuggesties beroepskeuze

Rapportage

Op basis van de testuitslagen op persoonlijkheid, interesses, motivaties en fysieke factoren geeft Baansuggesties de resultaten weer in een interactief dashboard. Allereerst verkennen cliënten bij hen passende rollen.

Rollen
Onder rollen verstaan we de kern van een beroep; je specifieke ‘rol’ als je in dat beroep werkt. Elk beroep heeft enkele kernrollen. Een zelfstandig adviseur heeft bijvoorbeeld zowel de rol van ‘adviseur’ als ‘ondernemer’. Cliënten kunnen in het overzicht hun voorkeuren aangeven.

Beroepen
Vervolgens verkennen cliënten beroepen die bij hun gehele profiel aansluiten; bij de eerder genoemde rollen, bij persoonlijkheid, interesse, werkwaarden en fysieke factoren. De applicatie bevat meer dan 2400 beroepen op basis van de beroependatabase van het LDC.

Baansuggesties beroepskeuze

Interactief rollen en beroepen filteren en selecteren
Uniek aan Baansuggesties is dat de applicatie interactief is. Gebruikers van de applicatie krijgen de mogelijkheid de rollen en beroepen interactief te rangschikken en filteren. Zo kan een deelnemer er bijvoorbeeld voor kiezen alleen beroepen te laten tonen die aansluiten bij zijn/haar interesses, of juist rollen en beroepen laten weergeven op basisvan persoonlijkheidseigenschappen. Vindt de deelnemer een rol helemaal niets, of juist leuk? Hij of zij kan beroepen ‘liken’ of ‘disliken’. Deze voorkeuren zijn dan direct terug te zien in de weergave. Het resultaat is een aansprekend overzicht van rollen en beroepen waar een cliënt gericht mee aan de slag kan binnen zijn/haar loopbaantraject.

Arbeidsmarktkansen en vacaturebank

Aan de hand van de resultaten van Baansuggesties kunnen ook de arbeidsmarktkansen van de gesuggereerde beroepen worden berekend. Daarnaast kunnen de resultaten aan een vacaturebank worden gekoppeld. Neem contact met ons op voor meer informatie.