Arbeidsmarktkansen

Arbeidsmarktkansen berekent iemands huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt.

Toepassing

Let op! Arbeidsmarktkansen is beschikbaar in de Test-Toolkit wanneer u een frequent abonnement hebt en in de Process-Toolkit. Neem contact op voor meer informatie.

Arbeidsmarktkansen kan op diverse momenten van een loopbaan- of mobiliteitstraject worden ingezet. Door middel van de eenvoudig in te vullen vragenlijst worden gegevens verzameld over de kandidaat die direct tot een uitgebreid persoonlijk rapport over zijn of haar arbeidsmarktpositie leiden.

Beschikbaarheid
Arbeidsmarktkansen is beschikbaar in de Test-Toolkit wanneer u een frequent abonnement hebt en in de Process-Toolkit. Met de Process-Toolkit maakt u zelf een cliëntenportaal waarin kandidaten toegang krijgen tot de Arbeidsmarktkansen vragenlijst en rapportage.

Ontwikkeling
Arbeidsmarktkansen is beschikbaar gemaakt in de Process-Toolkit in samenwerking met LDC Business en IG Group. Arbeidsmarktkansen is onderbouwd met een uitgebreid marktonderzoek onder andere op basis van data van het CBS, UWV, CPB en DUO en informatie over over alle beroepsgroepen, alle branches, op vier opleidingsnivaus (vmbo, mbo, hbo en wo), twaalf regio’s (de provincies) en verschillende ervaringsniveaus (junior, medior, senior).

Rapportage

Arbeidsmarktkansen geeft een objectief en onafhankelijk beeld van iemands huidige en toekomstige arbeidsmarktkansen.

Er is zowel een papieren als een interactieve online rapportage beschikbaar, met daarin:

  • een persoonlijk beeld van arbeidsmarktkansen en mogelijke alternatieven van werk buiten de huidige branche.
  • een indicatie van invloed van contractvormen, arbeidsduur (fulltime/parttime) robotisering, reis- en verhuisbereidheid op de arbeidsmarktkansen.
  • de beste manieren om te zoeken en te solliciteren. Rangschikking van de vacaturesites, werkgevers en intermediairs met de meeste vacatures voor de kandidaat en een lijst actuele vacatures.
  • inzicht in alternatieve functies, taken en beroepen met hoge arbeidsmarktkansen binnen- of verwant aan het eigen vakgebied.
  • inzicht in te ontwikkelen competenties en opleidingen en cursussen met arbeidsmarktkansen in het eigen beroep en vergelijkbare beroepen.

Voorbeeld uit de rapportage Arbeidsmarktkansen

Arbeidsmarktkansen