Dé buzzterm in HR-land is HR Analytics. Wat is daar nou de beste aanpak voor, zo lang mogelijk negeren en hopen dat het verdwijnt? Gewoon prettig weg-struisvogelen? Of is het toch verstandig de toekomst te omarmen?

Data driven HR with a human touch

Tijdens ons symposium ‘Data driven HR with a human touch’ willen we de inspiratie bieden om een verfijnde keuze te maken hóe met HR Analytics aan de slag te gaan.

En niet alleen dat, we willen ook ingaan op de menselijke kant van data; is HR Analytics bijvoorbeeld te combineren met Personality Colours voor teamontwikkeling? En hoe verhoudt emotionele intelligentie zich ertoe?

Wat levert de middag op? Inzicht in de HR Analytics-ontwikkelingen van 2018 en hoe daarmee aan de slag te gaan – van buzz naar business.

Het symposium is kosteloos voor onze relaties. Meld je aan!

Sprekers

Frans van der Reep – Futurist en lector Digital World Hogeschool InHolland

Big Data en HR metrics zijn een grote belofte in de business en ook op het vlak van HR. Wat zijn de implicaties van data driven HR? Welke valkuilen kunnen we vermijden? Tijdens zijn presentatie gaat Frans van der Reep in op de voor- en nadelen van deze ontwikkeling en maakt hij een vergelijking met de komst van ERP-systemen in de jaren ’90.

Giles Slinger – Director Concentra Analytics Europe – OrgVue

Giles Slinger houdt zich bezig met hoe HR Analytics het best in te zetten. Voordat je begint met investeren van tijd, geld en energie, onderzoek dan het volgende: wat is nú mogelijk met HR Analytics? Hoe staat de markt ervoor? Waar gaat de markt heen? En hoe kan HR Analytics het best in de hele organisatie z’n plek krijgen?

Dirk Pelt – R&D advisor/psychometrician & Arjen Wittenberg – Senior consultant

Vragenlijsten worden door kandidaten vaak als saai en tijdrovend ervaren. Met de nieuwe adaptieve persoonlijkheidsvragenlijsten (smart testing) van Ixly behoort dit nu tot de verleden tijd. Dirk Pelt en Arjen Wittenberg gaan in op de achtergrond en ontwikkeling van adaptieve vragenlijsten. Wat zijn de voordelen en wat de toepassingen?

Marjolein Ris – Organisatieadviseur bij In Good Company

Marjolein Ris zal spreken over hoe de Personality Colours-vragenlijst bij teamontwikkeling bijdraagt aan het inzicht in interpersoonlijke overeenkomsten, en zorgt voor een laagdrempelig gesprek over verschillen in persoonlijkheid en gedrag – met herkenning en wederzijds begrip als resultaat.

Keri Pekaar – Promovendus arbeids- en organisatiepsychologie

Wanneer ik weet wat een ander voelt, presteer ik dan beter? Hebben emotioneel intelligente werknemers minder last van stress? In haar presentatie gaat Keri Pekaar in op wat emotionele intelligentie is en wat voor effecten het kan hebben op werknemers en/of organisaties. Ze legt uit hoe emotionele intelligentie gemeten kan worden en wat deze meting toe kan voegen aan de andere typische individuele verschillen die vaak al gemeten worden in een bedrijf.

Programma:


13:00 – 13:30 | Ontvangst

13:30 – 13:40 | Welkomstwoord

13:40 – 14:10 | HR en big data: vermenselijking of ontmenselijking? – Frans van der Reep

14:10 – 14:40 | Psychometrics & HR Analytics – Giles Slinger en Diddo van Zand

14:40 – 15:00 | Pauze

15:00 – 15:20 |  Smart testing – Dirk Pelt en Arjen Wittenberg

15:20 – 15:40 | Teamontwikkeling met Personality Colours – Marjolein Ris

15:40 – 16:00 | EQ in the digital era – Keri Pekaar

16:00 – Einde | Netwerkgelegenheid en borrel


Praktische gegevens:

Datum: donderdagmiddag 1 november 2018
Locatie: Jaarbeurs MeetUp (Beatrixgebouw) Utrecht
Kosten: gratis
Bereikbaarheid: de Jaarbeurs is gelegen naast Station Utrecht Centraal. Praktische informatie Jaarbeurs

Kunt u niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn maar wilt u wel op de hoogte gehouden worden en bijvoorbeeld documentatie zoals presentaties ontvangen?
Neem dan even contact met ons op.

  • Ik meld mij aan voor het symposium op 1-11-2018:

  • Klant Ixly: