Ixly Academy

De Ixly Academy biedt E-learning modules aan om professionals te ondersteunen bij de inzet en interpretatie van psychologische tests en vragenlijsten. Via de E-learning modules leert u de basisprincipes van test-interpretatie en worden psychologische thema’s uitgediept. Zo doet u bijvoorbeeld kennis op over Test-Theorie, krijgt u meer inzicht in hoe deze kennis gebruikt wordt bij testontwikkeling en leert u hoe u dit kunt toepassen in uw werkpraktijk.

Een psychologie-achtergrond is geen vereiste voor het volgen van de E-learning modules. U kunt naar eigen behoefte modules selecteren die voor u relevant zijn. Na afloop van de E-learning module kunt u een toets maken voor certificering.

Ixly Academy Fundamentals

  1. Test-Theorie
  2. Persoonlijkheid
  3. Drijfveren en Interesse
  4. Intelligentie
  5. Gespreksvoering

De modules zijn in de loop van 2018 een voor een beschikbaar.

Deelnemen

Wilt u deelnemen aan een E-learning module? Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een link waarmee u een account aanmaken in de Process-Toolkit – Ixly Academy.

data driven hr

Fundamental 1:  Test-Theorie

Voor het juiste gebruik van testen is het belangrijk om kennis te hebben van test-theorie. Met test-theorie bedoelen we de wetenschap achter psychologische instrumenten. Dat kan gaan over het gebruik van psychologische theorieën, de statistiek die gebruikt wordt om tot een bepaalde score te komen, maar ook over hoe een test op de juiste manier wordt ingezet en welke conclusies we wel of niet mogen trekken.

Tijdens de E-learning wordt ingegaan op testontwikkeling en onderwerpen die hierbij van belang zijn zoals validiteit, betrouwbaarheid en normering. De E-learning wordt afgerond met een toets over de geleerde stof. Wij raden aan de E-learning Test-Theorie te doorlopen als voorbereiding op andere Ixly Academy Fundamental modules. De theorie uit deze eerste module vormt de basis voor (meer toegepaste) modules over bijvoorbeeld Persoonlijkheid, Drijfveren en Interesse, Intelligentie en Gespreksvoering.

Tijdsduur: 3 uur
Kosten: 60,- (excl. BTW)
Beschikbaarheid: Nu beschikbaar!