Selectie op Leervermogen

Sogeti selecteert IT-ers, vooral testers, cyber security medewerkers en developers. Omdat gediplomeerde IT-ers met de juiste ervaring schaars zijn, selecteert Sogeti potentiële kandidaten op leervermogen. Intelligentie is dan uiteraard een belangrijk aspect.

Maatwerkrapportages met optimale aftestgrens

Speciaal voor Sogeti ontwikkelde Ixly maatwerkrapportages voor de verschillende functies, namelijk ‘engineering’ en ‘consultancy’. In het maatwerkrapport wordt de aftestgrens, de grens waarboven kandidaten moeten scoren, duidelijk weergegeven. Ixly heeft onderzocht welke aftestgrens het optimaal is voor zowel effectieve recruitment als het selecteren van goede kandidaten. Als de aftestgrens te hoog is ingesteld, dan zijn er teveel onterecht afgewezen kandidaten. Dit is kostbaar omdat IT-ers schaars zijn en je juist wil dat alle geschikte kandidaten aangenomen worden. Als de aftestgrens echter te laag wordt ingesteld, dan zijn de opleidingsresultaten van de geselecteerde kandidaten onvoldoende, waarmee de grote investering die Sogeti doet in haar nieuwe medewerkers voor niets zal zijn geweest. Op basis van onderzoek is binnen een jaar de juiste aftestgrens vastgesteld.

Speciale voorlichting voor Sogeti kandidaten

Aangezien intelligentietesten een belangrijk onderdeel zijn van het recruitmentproces zorgt Sogeti dat kandidaten goed worden geïnformeerd. In de voorbereiding op de testen biedt Sogeti kandidaten voorbeeldtesten, zodat kandidaten van te voren inzicht krijgen in de vraagstelling en een beeld kunnen vormen van wat hen te wachten staat.

Wat kan Ixly betekenen in uw recruitmentproces?

De betrouwbare tests en vragenlijsten van Ixly zoals de Werkgerelateerde Persoonlijkheidsvragenlijst en Adaptieve Capaciteitentest, zijn direct in te zetten bij assessments of sollicitaties. Voor een persoonlijke aanpak en aansluiting bij uw eigen werkproces, bijvoorbeeld op het gebied van recruitment, loopbaanbegeleiding of duurzame inzetbaarheid, zijn op maat gemaakte testprogramma’s en rapportages een goede aanvulling. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.