Feedback for Performance Improvement

Feedback is een krachtig middel, op alle niveaus: individueel, team en organisatie. Je weet waar je staat, hoe anderen jou ervaren, waar je goed in bent en hoe je je verder kunt ontwikkelen.

Organisatie ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Management Development

Coaching

Training

Loopbaanontwikkeling

Organisatieontwikkeling

Hoe ervaart de omgeving de kwaliteiten en waarden van de organisatie? Welke functiegroepen dragen bij aan klanttevredenheid? Welke manager laat zijn team excellent presteren? Krijg antwoorden op je vragen met de 360 Toolkit.

Persoonlijke Ontwikkeling

Feedback brengt je verder: je weet waar je staat, wat je sterke kanten en minder sterke kanten zijn.

Zo werk je continue aan verbetering van je competenties, en dus ook aan je carrière en baanzekerheid.

Management Development

Met 360 feedback krijgt u inzicht in het management potentieel van uw organisatie. Managers verbeteren zich door inzicht in hun competenties. Bij voorkeur op continue basis in plaats van eens per jaar.

Coaching

Feedback geeft inzicht. Als (externe) coach heb je meer informatie uit de omgeving en kun je beter coachen. 360 is een krachtige motivator en biedt tevens mogelijkheden je waarde als coach zichtbaar te maken voor je opdrachtgever.

Training

360 Feedback is ideaal als nul-, en effectmeting van trainingen. Bovendien geeft het inzicht aan je deelnemers op relevante competenties. Het is een krachtige methode voor effectmeting van communicatietrainingen.

Loopbaan Ontwikkeling

Succesvolle loopbanen zijn gebaseerd op zelfinzicht. Feedback geeft een check op je zelfbeeld, door deze te confronteren met het beeld van anderen.