360 gradenfeedback

Het beste uit medewerkers en bedrijfsresultaten halen?

Met de 360 graden feedbackmethode krijg je op een laagdrempelige manier inzicht in de huidige, individuele prestaties van de medewerkers. Zoals de term aangeeft, gaat het bij 360 graden feedback om de mening van verschillende mensen die in een cirkel om de medewerker staan. Door 360 graden feedback te geven, ontstaat een compleet beeld van het functioneren van de betreffende medewerker.

De 360-Toolkit is dé applicatie om feedback te vragen, te ontvangen en inzichtelijk te maken. Voor succesvolle individuen, teams en organisaties. Zo heeft luchtvaartmaatschappij Transavia de 360-Toolkit ingezet in hun leiderschapsprogramma. Bekijk hier de case.

360 graden feedback

Hoe werkt de 360-Toolkit?

Medewerkers zijn bepalend voor het succes van een organisatie. Aandacht voor continue ontwikkeling van medewerkers is daarom noodzakelijk. Met een eenvoudige, flexibele tool om feedback te verzamelen versterk je het competentie- en performancemanagement.

Met de 360-Toolkit kun je op flexibele en eenvoudige wijze feedback verzamelen. Medewerkers van jouw organisatie kunnen het hele jaar door aan mensen feedback vragen via e-mail. De feedback wordt verzameld op één plek, en op elk moment is het mogelijk om rapportages te creëren, op individueel, team- en organisatieniveau.

De 360-Toolkit maakt het mogelijk overal, op elk moment en via verschillende mobiele platforms feedback te geven en te ontvangen zodat je ontwikkelingen gedurende het jaar kunt volgen.

 rapport-toolkit-350x281

Krachtige features:

Medewerkers werken structureel aan hun ontwikkeling en als organisatie krijg je inzicht in hoe je omgeving jou waarneemt. Je houdt zicht op jouw identiteit, waarden en competenties en ontvangt concrete tips vanuit je omgeving.

  • Eenvoudige bediening voor medewerkers en managers;
  • Uitnodigende lay-out;
  • Platform beschikbaar via computers, tablets en smartphones;
  • Continue feedback, in plaats van één keer per jaar;
  • Stel herinneringen en feedbackfrequentie in;
  • Geen beperkingen op het aantal respondenten, vragenlijsten en rapportages;
  • Maak zelf competentiesets aan waar je feedback op wilt ontvangen;
  • Handige veelgebruikte Ixly competentiesets direct beschikbaar;
  • Vraag rapporten op per individu, team, leidinggevende, locatie en functie;
  • Koppeling aan HRM-systemen via API.

De 360-Toolkit biedt een groot aantal mogelijkheden voor het aanmaken van vragenlijsten, met uitgebreide rapportagemogelijkheden.